top of page
631A9966_edited.png
Jakob Pang Isaksson
 

Jakob Pang Isaksson startade en karriär som professionell dansare efter att han vunnit MTV Break Dance Competition. Han medverkade i RUN DMCs musikvideo och efter det satte han och hans grupp Beef Noodles Sverige på streetdance-kartan när de medverkade på olika tävlingar och uppträdde över hela Europa, Canada och USA. Senare vände Jakob mot modern dans och mer konstnärliga föreställningar och tillsammans med sina medarbetare på NorrlandsOperan startade han dansgruppen NOMO DACO.

2005 fick han en inbjudan att åka till Kina och träna Kung Fu. Ett intresse som funnits med ända sedan barndomen vid sidan av dansen. Beef Noodles hade ett stort projekt med MTV men det verkade inte gå i lås och plötsligt fanns det en chans att resa till det mytomspunna Wudangberget. Efter en tid av studier i mandarin, TCM samt fysiska och mentala förberedelser kände han att han var redo och 2008 landade han för första gången i Kina. Det skulle bli en livsomvälvande upplevelse och 2010 åkte han tillbaka igen, men den här gången för att stanna som elev till mästaren Tang Li Long.

Jakob studerade Kung Fu på det traditionella sättet. Första året var tempel-liv följt av studier och svärdskonst i Shanghai. Efter att ha vunnit ett silver och ett brons under VM i Traditionell Wushu (Shiyan, Kina) blev han senare antagen till Guang Zhou Wushu Team. Samtidigt som han uppträdde och tävlade med landets bästa utövare studerade han ett 12 månaders program till Coach på Idrottsuniversitet. Efter examen åkte han tillbaka till Wudang och blev initierad som 16:de generationen Wudangmästare tillsammans med Simon Brunström. 
 
Efter en tids sökande hittade han 2017 en genuin Bagua Zhang tradition in Quzhou, Kina, där mästaren Li Jianmin verkar. Här fick han chansen att fördjupa sig i de nästan bortglömda träningsmetoderna för fighting. Det här ledde till en ökad förståelse för kampkonsterna en öppnad dörr till en väl bevarad lineage. Det här ledde till dubbla guld på EM i Tai Chi 2018 och en nominering på Kampsportsgalan. 

Jakob har jobbat med att marknadsföra traditionell Kung Fu i Sverige. Bland annat har du kanske sett honom på SVT, TV4 och i KungligaOperans Madama Butterfly samt GöteborgsOperans Eldfågeln. Eller kanske har du hört honom knäcka nötter i Morgonpasset i P3? Just nu hittar du Jakob Pang Isaksson i Stockholm på hans nyöppnade studio KIMONO STUDIO samt med träning, kvällskurser och massage på HOUSE OF SHAPES. 

我OM MIG

OM MIG

5th generation Bagua Zhang
Sha Guozheng 沙国政 (1904-1992)

1st generation Bagua Zhang
Dong Haichuan 董海川
(1797 or 1813 – 1882)

2nd generation Bagua Zhang
Cheng Ting Hua 程廷華
(1848–1900)

3d generation Bagua Zhang
Zhang Zhan Kui 张占魁
(1859-1940)

4th generation Bagua Zhang
Jiang Rong Qiao 姜容樵
(1891-1974)

我KAMPKONST

JIANGSTILENS BAGUA ZHANG
姜氏八卦掌

Jakob Pang Isaksson startade sin träning i Bagua Zhang 2005 och är nu en representant för Jiang Shi Bagua Zhang 姜氏八卦掌 i Stockholm, Sverige. Den här stilen av Kung Fu kommer från den välkände mästaren och författaren Jiang Rong Qiao 姜容樵 (1891-1974). Jiangstilens Bagua är en del av arvet från Herr Jiangs lärare Zhang Zhan Kui 张占魁 (1859-1940) som var välkänd och till och med ökänd i norra delarna av Kina. Han jobbade som indrivare och prisjägare och var känd för sin styrka och sina kunskaper. Han blev elev till Dong Hai Chuan men lärde sig egentligen av Cheng-stilens grundare Cheng Ting Hua. Speciellt för Zhang's stil är att han blandar element från Xingyi Quan och Bagua Zhang vilket egentligen blir en egen stil som brukar kallas 形意八卦掌 Xing Yi Bagua Zhang。


XING YI BAGUA ZHANG
形意拳 Xingyi Quan är en av de tre stora interna stilarna av kampkonst i Kina. Den kommer ur traditionen från Xinyi Ba och Dai-familjen. Zhang Zhan Kui var Kung Fu bror med Li Cunyi 李存义 (1847-1921) som var en av de starka representanterna för Xingyi Quan vid den här tiden. I vårt system använder vi inte hela träningen med 12 djur, parformer och mixade former utan använder grundträning som ett komplement till vår träning inom Bagu Zhang. Jiang Rong Qiao satte ihop sitt eget system där han undervisade och utvecklade det han lärt sig av sina lärare. Han var tydlig med att han försökte bevara arvet från mästare Zhang som han höll som den främsta av alla. Speciellt för Jiangs eget system är det han lärde sina närmaste elever, detta kallas för 八卦腿 Bagua Tui och kombinerar "the 72 leg skills of Chinese Kung Fu" med Bagua Zhang, Xingyi och Shaolin Mizong Quan som Jiang studerade under sin ungdom. 


5 YEARS OF KUNG FU
Jakob Pang Isaksson är elev till 李建民 Li Jian Min som i sin tur studerar under läraren och författaren 蔡海康 Cai Hai Kuang från Shanghai. Herr Cai var direkt elev till Jiang Rong Qiao som bodde granne när han var väldigt liten. Så när han växte upp blev han elev till hans äldre kungfubröder varav den mest kända är Sha Gozheng 沙国政 (1904-1992). När det gäller kampkonster så är det här Jakobs största fokus just nu. Något som har resulterat i ett 5 års program där 20 elever från hela Sverige tränar traditionell kinesisk kampkonst så som det en gång undervisades. Programmet startade 2020 och kommer att avslutas 2025 och de som går programmet kommer att ha full inblick och förståelser för de olika delarna av Jiang Rong Qiaos Bagua Zhang.  

KAMPKONST

药HÄLSA

bokadirekt-logo3_edited.jpg

Jakob Pang Isaksson är utbildad i TCM både i Kina och Sverige.
Han har studerat akupunktur med inriktning på idrottsskador, massage, akupressur m.m. Just nu har han och hans fru Mimmi Pang Isaksson öppnat en studio i Solna som heter Kimono Studio. Tycker du att det är "på fel sida av staden" så finns han på House of Shapes i Hornstull på Tisdagar. Boka in din tid nu! 


KIMONO KLASSISK MASSAGE
Om du väljer att ta regelbunden massage är det en god investering i ditt välmående. Har du till exempel ett stillasittande arbete, ensidig arbetsställning, återkommande motions- eller idrottsskador, kanske stressrelaterade besvär är massage perfekt. Jakob jobbar med varierande massagetekniker, triggerpunktsbehandling och om det behövs även longering och töjning av muskler. Du som har ont, spänningshuvudvärk, musarm eller olika idrottsskador kan få behandling och hjälp att må bättre. Vi tar även emot akuta behandlingar för nackspärr, ryggskott eller liknande.

KIMONO SPA MASSAGE

Massage kan du självklart ta bara för att må bra i största allmänhet! Man måste inte ha ett fysiskt besvär eller skada. Massage ger kroppen återhämtning, ett inre lugn och ro och en känsla av välbefinnande. Massage är helt enkelt ett fantastiskt komplement till din träning och får dig att må riktigt gott!


KUNG FU MASSAGE
Självklart erbjuder en kungfu-mästare stenhård men välgörande kungfu-massage. Baserat på 1000-tals år av visdom och örnens klor får du här en akupressur som sätter igång kroppens meridiansystem till 100%. Balanserande och välgörande. Perfekt för någon du bryr dig om, eller kanske ogillar?  

 

IMG_9826.jpg
HÄLSA

茶TE

En del av Jakob Pang Isakssons verksamhet på Kimono Studio Stockholm är den meditation och avslappning som finns inom den Japanska och Kinesiska Te-kulturen. I ett samhälle som stressar på mer och mer där allt handlar om snabba lösningar behövs alternativ för att lugna ner sig själv och hitta avslappning. 

 

Te är en hel filosofi som på ett fint sätt anknyter till daoismen och buddhismens tankar. Te är också lyx som stimulerar sjlen med smak och upplevelse, någonting som också är viktigt idag. 

Kom till Kimono Studio för en Te-ceremoni, After Work eller SPA-massage eller följ de blogginlägg som inspirerar och undervisar på ämnet. Dessa finns på Kimono Studios hemsida och uppdateras med någon veckas mellanrum. 

 

Gå till bloggen
Gå till bloggen

Nytt spännande blogginlägg varje vecka.

press to zoom
IMG_9906
IMG_9906

Kom till vår studio på Te-provning, ceremoni eller After Work

press to zoom
Läs mer om Te på bloggen
Läs mer om Te på bloggen

Nytt blogginlägg varje vecka.

press to zoom
Gå till bloggen
Gå till bloggen

Nytt spännande blogginlägg varje vecka.

press to zoom
1/3
örtte
TE
DESIGN
bottom of page